Mijn naam is Frank Martin Hoek. Halverwege de jaren ’70 had ik vakantiebaantjes bij een groot automatiseringsbedrijf, waar mijn interesse voor het werken met computers werd gewekt. Het ging me daarbij vooral om praktische toepasbaarheid, hoewel ik theorie en achtergrond niet schuwde.

Toen ik in de jaren ’90 bij een theater kwam te werken kwam internet juist op. Wij waren een van de eerste theaters met een eigen website, nog gebouwd in Word (dat ging toen zo).
Vanuit de dagelijkse praktijk heb ik vele ontwikkelingen gevolgd, ben vanaf 1998 websites gaan bouwen in Frontpage, later Dreamweaver, heb me verdiept in JavaScript, databases (m.n. in de periode van 3 jaar dat ik als programmeur werkzaam was bij een IT-bedrijf), scripttaal PHP. Ik werkte mee aan open source projecten als CMS Made Simple en bouwde websites in ‘oh-zo-eenvoudige’ websitebuilders zoals hostingbedrijven die wel aanbieden. Nou ja, allerlei zaken kwamen op mijn pad.
Ook deed ik ervaring op aan de andere kant, als klant van webbouwers, ontwerpers en automatiseerders.

van webmaster tot WordPress

In de beginjaren werden websites gebouwd en onderhouden door een webmaster, die technisch onderlegd was. Dit is wat ook ik in die tijd deed.
Later kwamen de content management systems op, die het voor leken mogelijk maakten hun eigen site te gaan onderhouden waar het de inhoud (de ‘content’) betreft. Ik heb me gericht op een daarvan: CMS Made Simple. Dit was (en is) een veelzijdig en flexibel systeem, waarin ik als webbouwer veel op maat kon maken.
Begin 2016 heb ik de overstap gemaakt naar WordPress, dat inmiddels marktleider is onder de content management systems en waarvoor eindeloos veel ontwerpen en technische oplossingen zijn ontwikkeld.

persoonlijke aanpak

In mijn werk als webbouwer (dat ik steeds als freelancer naast mijn vaste baan heb gedaan) vind ik de persoonlijke benadering en het inleven in de vraag van mijn klanten het allerbelangrijkste. Zelden gaat het mijn klanten om gelikte technische hoogstandjes, maar juist om het overbrengen van de eigen boodschap. Modieuze technieken en designs moeten daar eigenlijk altijd ondergeschikt aan zijn.
Ik wil dat mijn klanten blij worden van wat ik voor en met ze maak.

wat ik voor u kan doen

WordPress is niet moeilijk in te richten of vorm te geven, als je weet hoe je dat doet. En dat is nu net de crux. Als je er niet in thuis bent is het toch best een klus om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Ervaring, tijd en interesse ontbreken meestal. Hier kan ik bij helpen.

Voor WordPress bestaan talloze goede ontwerpen, die door aanpassingen in m.n. foto’s, kleur en logo toch eigen te maken zijn. Uit die bestaande ontwerpen kies ik met u een ontwerp dat u aanspreekt en maak dat op maat. Toegegeven, het is niet uniek en speciaal voor u ontworpen, maar zeg nu zelf: hoe belangrijk is dat voor u? (En hoeveel wilt u daarvoor betalen?)
Is het niet juist uw eigen invulling van de site die maakt dat die toch weergeeft wat u doet, wie u bent, waar u voor staat?

WordPress is direct na installatie al geschikt om te gebruiken. Maar er zijn zo veel verschillende wensen in het gebruik, dat die niet allemaal standaard in WordPress kunnen zitten. Daarvoor maak je gebruik van zgn. plugins. Vertel me wat u wilt dat de site doet en ik zoek er de juiste plugin bij. (En soms schrijf ik zelf wat code om het voor elkaar te brengen.)

Tenslotte geldt voor alle software, zeker die op internet, dat het veroudert, niet meer optimaal werkt en/of gevoelig wordt voor hackers. Daarom is onderhoud van uw website van belang. Veronachtzaam dat niet!
Ook dit onderhoud kan ik voor u verzorgen.

wilt u wel eens wat meer weten?

Neem contact op om een afspraak te maken voor een ori├źnterend gesprek.

Frank M. Hoek

Frank levert ultiem maatwerk, want hij weet zich optimaal in zijn klant en diens achtergrond te verdiepen. Iedere klant wekt zijn bijzondere interesse. Met engelengeduld luistert hij naar de – soms buitenissige / uitzonderlijke – behoeftes van zijn klanten en weet overal een oplossing voor aan te dragen. Als hij tegen een klant aanloopt die het allemaal moeilijk snapt of met zijn site in de problemen komt is hij tegelijk brandweerman en ambulancebroeder.

Maarten van Bommel